Here we go! Qatar 2023

Het nieuwe tennisseizoen is begonnen en ik heb hard gewerkt om mijn doelen te bereiken. Mijn doel voor dit seizoen is om binnen de top 500 te staan in de single. De komende 6 maanden biedt een goede kans om te stijgen op de wereldranglijst, elk punt gehaald t/m juli 2023 zal direct resulteren in een stijging op de wereldranglijst.

De eerste twee weken had ik nodig om op stoom te komen. In beide weken verloor ik mijn single in de eerste ronde van Doha. Gelukkig hebben we in de tweede week van Doha wel de titel gepakt in de herendubbel samen met Dax Donders. Dit is mijn eerste M25 toernooi overwinning.

In de laatste week haalde ik de single kwartfinale te halen in een M25 toernooi in Kuwait. Door deze prestatie stijg ik ongeveer naar plek 750 van de wereld op de ATP-ranglijst. Deze laatste week wonnen Dax Donders en ik voor de tweede week achtereenvolgend onze tweede dubbel titel. Door deze twee titels stijg ik naar plek 570 van de wereld op de ATP dubbel ranglijst, wat tevens mijn hoogste ranking ooit is.

Ik ben vastbesloten om verder te werken aan mijn doelen voor dit seizoen. Ik heb goede lessen getrokken uit de afgelopen drie weken en ga hier de komende weken mee aan de slag. Op die manier kan ik mij goed voorbereiden op mijn volgende reis naar Portugal.

Mijn huidige ATP-ranking is:
Single #720
Doubles #577

De aankomende drie weken speel ik drie toernooien in Portugal. In mijn eerste week van 18 februari t/m 26 februari speel ik M25 in Faro. In de 2e week van mijn reis naar Portugal van 27 februari t/m 5 maart speel ik M25 in Loule. Gevolgd door wederom een M25 in Quinta Do Lago. Afhankelijk van mijn prestaties en fitheid volgt er eventueel een vierde week in Portimao van 13 maart t/m 19 maart.

Ik ben er zeker van dat ik, met hard werk en doorzettingsvermogen, mijn doelen zal bereiken. Ik kan niet wachten om verder te gaan en te zien wat het nieuwe seizoen voor mij in petto heeft!

Foto 1: actie foto Sidané Pontjodikromo M25 Al Zahra, Kuwait
Winners doubles M25 Al Zahra, Kuwait
Sidané Pontjodikromo & Dax Donders

Winners doubles M25 Doha
Sidané Pontjodikromo & Dax Donders