actie in Portugal!

Dit was voor mij de eerste keer in Portugal. Altijd leuk om op plekken te komen waar je nog niet bent geweest. Dit zorgt voor nieuwe ervaringen en andere omstandigheden die je gewend bent. Wat weer bijdraagt aan groei! Ik ging erheen om drie 25.000$ te spelen.

Het eerste toernooi begon in faro. Ik moest mij kwalificeren omdat het sterk bezette toernooien waren. Ik won mijn eerste 2 wedstrijden overtuigend. Alleen verloor mijn laatste ronde van een goede Spanjaard. Waardoor ik mij helaas niet kwalificeerde en het toernooi ophield. De volgende plek was Loule mijn tweede toernooi. Hier kreeg ik alleen een buikgriep te pakken en verloor ik helaas mijn 2e ronde kwalificatie 10-8 in de supertiebreak. Ondanks alles kreeg ik het toch voor elkaar om mijn 3e titel in de dubbel te bemachtigen. Dit keer met niels Visker.

De laatste week was in Quinta do lago. Deze week startte het toernooi pas op donderdag omdat het had geregend. Ik kwalificeerde mijzelf overtuigend en daarna had ik een hele zware loting. Ik moest tegen de nummer 2 geplaatst Skander Mansouri. Hij stond nummer 270 van de wereld. Ik won deze wedstrijd in 3 sets. wat een hele mooie overwinning was, alleen door de regen kon ik hier niet lang van genieten want ik moest gelijk door op dezelfde dag. Ik verloor helaas diezelfde dag mijn 2e ronde in het hoofdtoernooi. Waardoor ik 1 punt haalde voor de ATP ranglijst.

Ik zou eigenlijk na de drie weken naar huis gaan. Alleen omdat ik niet tevreden was over mijn resultaten ben ik gelijk door gevlogen naar Heraklion, Griekenland. Ik kon gelijk starten in het hoofdtoernooi. Haalde hier de kwartfinale en verloor helaas van de uiteindelijke toernooi winnaar. ik heb dus in totaal 3 ATP punten gehaald.

Mijn huidige ATP-ranking is: Single: #710 Doubles: #490

De volgende trip zal in Antalya, Turkije zijn. Alleen deze keer zijn het drie toernooien op dezelfde plek. drie keer een 15.000$ Het eerste toernooi start 27 Maart en het laatste toernooi eindigt op 16 April. Hiermee geef ik mijzelf weer de mogelijkheid om mooie resultaten neer te zetten en te klimmen op de wereldranglijst.

Tot de volgende blog!