Hoogtepunten

Vanuit mijn woonplaats Leersum ben ik de auto ingestapt om te rijden naar Duitsland. De eerste wedstrijd van het hardcourt seizoen stond op het programma en het was even wennen. Nadat ik de eerste wedstrijd verloor, heb ik nog twee dagen getraind om vervolgens het vliegtuig in te stappen voor het volgend toernooi. 

Toen ik in Doha het vliegtuig uitstapte zorgde de warmte (36 °C) en de luchtvochtigheid (80%) dat ik even moest acclimatiseren. De luchtvochtigheid was zo intens dat ik tijdens een wedstrijd mijn schoenen moest wisselen omdat ze sporen achterlieten van zweet. Een van de hoogtepunten van dat toernooi was het winnen van de dubbel. 

Daarna was ik voor een korte tussenstop teruggevlogen naar Nederland, waarna ik na 4 dagen het vliegtuig pakte naar Sharm-el-Sheikh in Egypte. Een van de hoogtepunten van dit toernooi was het behalen van de kwartfinale in de singel, de halve finale in de dubbel en het verslaan van de hoogstgeplaatste speler (493 ATP-ranking). Na deze resultaten ben ik gestegen op de ATP-ranglijst van plaats 1012 naar 883. 

Aankomende weken staat het Nederlands Kampioenschap indoor op het programma. Dit vindt plaats in Alphen aan de Rijn van 14 t/m 22 december, je bent van harte welkom. Daarna staat het pre-season op het programma, zodat ik weer fit het nieuwe seizoen in 2020 kan starten.

Op de volgende pagina vind je een overzicht van mijn behaalde resultaten. 

Tot de volgende update!