Team Sidané

Sidané Pontjodikromo

Team Sidané
Het draait hier om Sidané. Het ‘Team Sidané’ bestaat uit een aantal mensen dat zijn en haar nek uitsteekt om het bijzondere talent van onze hoofdrolspeler een volwaardige kans te geven. Wij zijn slechts de ondersteunende meute op de achtergrond, die ons graag inspannen om Sidané te helpen. We stellen ons even (lang en kort) voor.

Persoonlijke coach: Tjerk Bogtstra 
Bogtstra is zelf oud professioneel tennisspeler en tweevoudig Nederlands kampioen dubbel, samen met Paul Haarhuis. Na zijn eigen tenniscarrière werd Tjerk Bogtstra coach. Hij coachte Jan Siemerink van 1995 tot 2000 en behaalde met hem twee keer de 14e plek op de wereldranglijst. In 2001 werd Bogtstra captain van het Davis Cup-team. Hij haalde met het team de hoogste prestatie ooit, namelijk de halve finale. In 2004 en 2005 behaalde hij met zijn Davis Cup-team de kwartfinales. In 2007 werd Bogtstra coach van tennisser Reamon Sluiter, die ook onder zijn begeleiding een mooi record behaalde: de laagst-geklasseerde speler ooit die een ATP-finale behaalde.
In september 2010 is Bogtstra samen met ook oud-tennisprof Tom Kempers de succesvolle Bogtstra & Kempers Tennis Academy gestart in Doorn voor talentvolle tennissers. Eén jaar later, in 2011 voegt Sidané zich bij BK Tennis Academy.

Coöperatie voor Sidané: Kalo Bagijn 
Kalo is oprichter van BinckBank en pensioenbank Brand New Day. Hij heeft het initiatief genomen om te zorgen dat Sidané de kans krijgt zijn droom waar te maken. Uitkomst van dat initiatief is de coöperatie ‘Grand Slam’, waarmee investeerders aandeelhouder kunnen worden in de carrière van Sidané. Kalo vormt samen met Arend Jan Velsink en Bas van Beusekom (beiden bestuurders bij Brand New Day) het bestuur van de coöperatie. De bezoldiging van dit coöperatiebestuur is 100% emotioneel en 0% financieel. 

Family & friends: Joany en Arash 
Je hebt het in verhaal over Sidané zelf misschien al tussen de regels door gelezen, maar hij is erg dik met zijn grote zus Joany. Zelfde nest, zelfde getalenteerde rode bloed, zelfde jeugd, zelfde passie voor tennis. Joany gaat dan ook door roeien en ruiten om haar kleine broer te helpen de top te bereiken. Gesteund door haar vriend Arash.