back to the backhand

Mijn zomerseizoen begint in België. De twee maanden hiervoor had ik nog last van mijn gebroken duim. Deze periode bood me echter de gelegenheid om me te concentreren op het verbeteren van mijn forehand en service. Bovendien kon ik mijn backhand slice trainen. Het eerste toernooi in België voelde wat onwennig aan, aangezien ik voor het eerst weer mijn gebruikelijke backhands kon slaan. In de eerste twee toernooien lag de nadruk dan ook vooral op het proces en niet zozeer op het behalen van de overwinning. Mijn prioriteit was om mijn backhand weer goed in mijn spel te integreren.

In de derde week begonnen de resultaten zichtbaar te worden, toen ik de finale van een 15K toernooi bereikte. Helaas verloor ik deze finale van een uitstekend spelende Thiemo de Bakker. Twee weken later speelde ik in mijn ‘thuisstad’ Groningen en bereikte ik weer de finale. Helaas verloor ik opnieuw van Thiemo de Bakker. Terwijl Thiemo in de Belgische finale goed presteerde, slaagde ik er in Groningen niet in mijn eigen niveau te halen en verloor ik de finale vanwege spanning. Ondanks dat ik twee finales verloor, ben ik blij dat ik al snel na een lange blessureperiode weer twee finales heb kunnen bereiken.

Na een korte trainingsperiode begaf ik me naar Italië, Santa Margeritha de Pula. Hier nam ik deel aan twee 25K toernooien. Mijn prestaties in Italië waren solide, maar helaas wist ik niet te winnen van nog sterkere tegenstanders. Deze toernooien waren het einde van mijn gravelseizoen, en het was tijd om me voor te bereiden op het hardcourtseizoen. Na drie weken van intensieve training vertrok ik naar Griekenland voor een vier weken durende reis.

16 oktober 2023 is mijn ATP-ranking:
Single #529
Doubles #356

Mijn veel geoefende backhand slice in Groningen
Vele toeschouwers in Groningen